Reipkrokdalstinden >940 moh

Reipkrokdalstinden er en ukjent, men fin skitopp med Sørbotn som utgangspunkt. Reipkrokdalstinden har ikke navn på kartet, men Geir Jenssen kaller toppen for Reipkrokdalstinden pga sin plassering nær Reipkrokdalen. Her er turbeskreivelsen fra turen til Reipkrokdalstinden.

 

Startstedet ved den store parkeringsplassen ved broen til Sørbotnelva ligger ca 31 kilometer fra Tromsøbrua.

 

Vi fulgte den nokså dype elvedalen på sørsiden oppover de ca 300 høydemeterne til vi var over skogen. Det er jevn stigning hele veien og under vårt besøk var det scooterspor som gjorde turen gjennom skogen veldig lett. Over skogen flater det litt ut opp 500 moh hvor turens bratteste parti startet. Vi gikk korteste rute og fikk oss ca 150 høydemeter som var opp mot 45 grader bratt og på det harde føret måtte vi av med skiene for å komme oss opp. Dette bratte partiet kan unngåes med å gå ca en kilometer lengre nord.

 

Etter turens bratteste parti er det slakere før man begynner på topphenget på ca 150 høydemeter. Topphenget er ca 30 grader bratt etter den slakeste ruten, men om man ønsker er det mulig å få det brattere lengre mot nord. På toppen var det ikke noen varde vi kunne se om vinteren, men med fin utsikt mot Maritindan, Fagerfjellet sin skitopp, Tromsdalstinden, Henrikstinden og nordtoppen, Saltdalstindene 1239 og 1244 og 1324, Tverrbotnfjellet og Gorzelvtinden.

 

Vi brukte ca 1 time og 45 minutter til toppen. Distansen er litt over 4 kilometer hver vei og turen er på ca 1000 høydemeter totalt. En finfin skitopp tiltross for at det neppe er mange som bruker å være her.

Reipkrokdalstinden fra start

 

-

 

Ruten vi gikk

 

-

 

-

 

Henrikstinden

 

På drøye 300 mog ser man toppen igjen

 

Petter foran Saltdalstindene

 

-

 

-

 

-

 

Toppen

 

På tur mot turens bratteste parti

 

-

 

-

 

Siste biten mot toppen

 

-

 

Petter foran Tverrbotnfjellet

 

-

 

Petter på et fjell som er noen meter under toppen

 

Gorzelvtinden

 

-

 

Petter på toppen

 

-

 

-

 

-

 

Litt bedre lys på returen