Steinetinden 509 moh

Steinetinden ligger mellom Steine og Stamsund i Lofoten. Steinetinden har veldig god sti og enda bedre utsikt. Turen er ukomplisert og man får med seg Mannfallet på kjøpet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Steinetinden.

Startstedet er fra Ringveien i Stamsund  i forbindelse med lysløypa og det er en del parkeringsplasser her. Fra Leknes er distansen ca 13 kilometer.

Turen starter med et par hundre meter etter lysløypa før man når stistart. Om man kommer i høy fart kan det være vanskelig å se skiltet som står «feil» vei for joggende fjellsamlere fra Troms.

Deretter fortsetter det god sti etter en ryggformasjon i retning av østryggen til Mannfallet. Når man når ryggen følger man den videre til toppen som er 308 moh. Her kan man nyte utsikten før man må ned 80 høydemeter til skardet mellom Steinetinden og Himmeltinden. Etter en pause fra motbakke  starter stigningen igjen opp til Steinetinden. Ruten er merket og følger ryggen opp og det er førsteklasses utsikt hele veien. Like før man er oppe er det litt brattere, men fortsatt veldig greit å gå.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og man kan se Mannen og Himmeltinden som vi besøkte tidligere på dagen, man ser også Vågakallen og Festvågtinden, Higravtinden som vi besøkte dagen før og med et trent øye kan man vist se helt til Møysalen.

Vi returnerte samme vei.

Turdata:

Dato: 4 juli 2021
Distanse: 4,89 kilometer
Høydemeter: 643
Tidsforbruk: 1:05 (39 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Steinetinden fra Mannfallet
Ruteforlslag
Starten av lysløypa
På stien
Steinetinden i midten
Stamsund
Mannfallet
På vei ned fra Mannfallet
Tilbake mot Mannfallet
Stamsund
Mannfallet i midten
Vågakallen
Himmeltindan
Hit, men ikke lengre. Man kan gå turen som en travers om man går litt ned i vestsiden
Sondre som sekretær
Higravtinden med snø
Steine
Skiltene ved stistart

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *